WOLFF: ‘HET IS BIJNA EEN ZEKERHEID DAT VERSTAPPEN EN IK GAAN SAMENWERKEN’

Door het feit dat Lewis Hamilton vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden, blijft er een lege stoel over bij het team van Mercedes. Toto Wolff maakt er geen geheim van dat Max Verstappen zijn eerste keuze is om deze vacature te vervullen. Door een lang verleden tussen de twee, lijkt een samenwerking bijna een zekerheid.

In een interview met Fox Sports Australia vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff over de keer dat hij dichtbij het tekenen van Max Verstappen was. Dit was nog voordat de Nederlander bij Red Bull tekende. Wolff zag hoe goed Verstappen het deed in de Formule 3 en wilde hem graag aan Mercedes binden. Hij kon hem alleen op dat moment nog geen Formule 1-stoeltje bieden, maar alleen een Formule 2-stoel. Dit was niet genoeg voor de Nederlander, want bij het voormalige Toro Rosso kon hij wel gelijk in de Formule 1 stappen.

Samenwerking tussen Wolff en Verstappen moet ooit gebeuren 

De Oostenrijkse teambaas geeft aan dat hij een goede band heeft met de vader van de drievoudig wereldkampioen, Jos Verstappen. Mede door dit en het verleden dat de twee mannen hebben is het volgens Wolff bijna zeker dat Verstappen en hij een keer gaan samenwerken. Dit zou een full circle-moment voor hem zijn. ''Het is een soort samenwerking die op een bepaald moment moet plaatsvinden, maar we weten niet wanneer’’, vertelt de 52-jarige.

In het interview wordt Wolff gevraagd of Verstappen zijn eerste keuze is voor de lege stoel bij Mercedes. Hierop antwoordt hij eerlijk: ''Ja. Je ziet wat zijn prestatieniveau is, maar ik zou de anderen ook niet buiten beschouwing willen laten.’’ Er zijn namelijk nog veel meer coureurs die zitten te azen op een zitje bij het team uit Brackley. Wolff is in gesprek met zowel jonge, onervaren coureurs als met ervaren coureurs.

2024-03-27T10:07:59Z dg43tfdfdgfd